Proč klíčit a proč je to zdravé?

Jste spokojeni s tím, co a jak jíte a neřešíte „zdravou stravu“, nepodléháte moderním trendům výživy, jíte, co vám chutná. Když už vám nezáleží na sobě, ale máte děti, měli byste zpozornět. Nejedná se o nový trend, ale starou metodu, kterou znali už i naše babičky. Jen se na ni zapomnělo a dnes nabývá na věhlasu a jisté důležitosti. Dnes bude řeč o klíčení semínek. Vezměte si například tzv. pučálku, kterou naši prarodiče připravovali hlavně o vánočních svátcích. Jednalo se vlastně o napučený hrášek, tzn. už i tam byly klíčky, o kterých naši předkové věděli, že jsou vyživující a zdravé.dítě má v hrsti hromádku vyklíčených sazeniček
Proč bychom měli klíčit a co klíčení znamená? Vezměme si jako příklad klíčení mungo fazolek. Jsou to drobná zelená semena, která naklíčením získávají na dvoubarevnosti a pro děti jsou nejen lákavé na pohled, ale i výtečnou pochoutkou.
Klíčení, jak již bylo zmíněno na začátku, je objevený starý zvyk. Jedná se o to, že při klíčení semínka nabobtnají a po krátkém čase vyženou klíčky. A tyto klíčky my potřebujeme. Necháváme je ještě několik dnů, aby více narostly. Někomu stačí jen povyrašený klíček a už „sklízí“. Jen si představte tu sílu, kterou semínko musí vynaložit, aby klíček prorazil obalem semínka! A právě tuto sílu my pak využíváme při konzumaci klíčků. Klíčky totiž obsahují spoustu vitamínů, minerálů a antioxidanty, které jsou potřebné pro naše tělo, pro naši výživu. Jsou úžasně křehké a voní čerstvostí.rostoucí sazenice
Pozvěte vaše děti a spolu zažijte ten radostný okamžik, kdy se drobné fazolky klíčení mungo probouzejí k životu a vypouštějí do světa své malé klíčky. Dětem chutnají hlavně i proto, že svou chutí připomínají mladý hrášek. Objevte pro své děti novinku a začněte s nimi klíčit. Mějte na paměti zdraví svých dětí. Pro vaše děti se může jednat o zábavu, zapojte je do přípravy klíčení a když samy uvidí, jak jejich přičiněním klíčky rostou, budou jim více chutnat.